THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Το μενού της ημέρας...!


Καλημέρα σε όλους. Ξεκινάει το μάθημα μαγειρικής! Πάρτε θέσεις, παρακαλώ. Θα κάνουμε μια γρήγορη συνταγή αλλά πεντανόστιμη. Δεν έχει πολλές θερμίδες και .......καλά ξεκινάω, μπα σε καλό σας, ούτε δυο λογάκια δεν μ΄ αφήνετε να πω!!! Σήμερα τρώμε:

ΚΡΈΑΣ ΣΤΟ ΓΆΛΑ ΜΕ ΠΟΥΡΈ

ΥΛΙΚΆ: (Για 4 άτομα:) 1200 γρ. κρέας της αρεσκείας σας(αρνί, κατσίκι,χοιρινό,μοσχάρι ψαρονέφρι) 1 και κάτι του λίτρου γάλα(όσο να σκεπάσει το κρέας) 1 κεφάλι σκόρδο(μην τρομάζετε, δεν θα καταλάβετε καν ότι έχει σκόρδο) 1 κ. σ. κορν φλάουερ, αλάτι πιπέρι.


ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΠΟΥΡΈ:(Για 4 άτομα) 8 πατάτες μεγάλες, 30 γρ. μαργαρίνη, 150 ml. γάλα(μπορεί να πάρει λίγο παραπάνω, θα το δείτε με το μάτι) αλάτι και μοσχοκάρυδο.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Βάλτε σε ταψί το κρέας και ρίξτε το γάλα μέχρι να το σκεπάσει. Ρίξτε το σκόρδο με τη φλούδα σε σκελίδες, και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο πρώτα σε δυνατή φωτιά, για να πάρει ένα χρώμα, και μετά κατεβάστε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και αφήστε το κρέας να βράσει για 3 ώρες.(Το γυρνάμε σταδιακά κανά δυο φορές).Όχι δεν ξέχασα το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ψηθεί το κρέας μας, και το γάλα έχει μείνει το ένα τέταρτο, το βγάζουμε από το φούρνο. Πετάμε τα σκόρδα, και βάζουμε το κρέας μας σε μια πιατέλα. Το κόβουμε σε μερίδες και ρίχνουμε το αλάτι και το φρεσκοκομμένο πιπέρι. Το γάλα που μας περίσσεψε, το βάζουμε σε κατσαρολάκι και διαλυμένο σε λίγο νερό, ρίχνουμε το κορν φλάουερ για να δέσει την σάλτσα.(Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα γάλακτος, αλλά σκέφτηκα να αποφύγω τα λιπαρά.)


ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΈ: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις πατάτες μας. Τις βράζουμε καλά και τις στραγγίζουμε! Τις αφήνουμε στο ζεστό μάτι(το έχουμε σβήσει, φυσικά, όλα μασημένα σας τα δίνω)και ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Αυτό ήταν!!! Δεν είναι δύσκολο, και είναι τέλειο!!

Καλή σας όρεξη!! (Φτιάξε την Έφη, θα σου αρέσει.)


Υ. Γ. Όπως θα προσέξατε δεν έχω ρίξει καθόλου λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Δεν το χρειαζόμαστε όταν έχουμε κρέας. Σκέφτομαι πολύ την υγεία σας!!

0 θεικα σφαλματα: