THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Μια γιορτινή μέρα...!!


Όλοι θέλουμε σε μια γιορτινή μέρα να αλλάξουμε λίγο σε όλα!! Ντυνόμαστε καλύτερα, στολίζουμε το σπίτι μας καλύτερα, και θέλουμε να έχουμε και καλύτερο μενού!! Εδώ θα σας βοηθήσω εγώ!! Ας πούμε ότι αύριο είναι Χριστούγεννα. Όλοι θέλουμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω, να χουζουρέψουμε λίγο στο κρεββάτι!! Ναι, αλλά τα βλαστάρια σας, και το στεφάνι σας θέλουν πρωινό, και μέχρι να φάνε το πρωινό, μεσημέριασε και θέλουν φαγητό, και μέχρι να τελειώσουν έρχεται απόγευμα και θέλουν γλυκό. ΈΛΕΟΣ!!! Τι να κάνω κι εγώ η φτωχή μάνα!! Μην τρελαίνεσαι, υπάρχει λύση για όλα!! Ας τα πάρουμε με τη σειρά!! Πρωινό θέλουν τα καμάρια σας? Αμέσως! Φτιάξτε κρέπες από την προηγούμενη μέρα, και αφήστε τις στο ψυγείο! Την άλλη μέρα, απλά θα χρειαστεί να τις ζεστάνετε, ή στο φούρνο η στο μικροκυμάτων!! Βάλτε στο τραπέζι, μέλι, ζάχαρη, μερέντα, ή αν θέλει κάποιος αλμυρή κρέπα, βάλτε φέτα ή κασέρι, ή ότι σας αρέσει!! Ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά, και έναν αρωματικό καφέ για σας!! Και θα κάνατε εντύπωση, και δεν θα κουραστείτε καθόλου!! Για μεσημέρι, κάνουμε πάντα κάτι εύκολο, αλλά καθόλου πρόχειρο και αδιάφορο!! Φτιάξτε πουρέ πατάτας με κρέμα τυριού, και χοιρινό με δαμάσκηνα και μήλα!! (Όποιος δεν αγαπάει τα αποξηραμένα φρούτα στο φαγητό του, ας πάρει μπριζόλα,σκέτη, ψητή ή τηγανητή) Συνοδεύεται τέλεια με λάχανο σαλάτα!! Ένα τέλειο φαγητό σε λίγο χρόνο!! Το απόγευμα, απολαύστε τον καφέ σας, και τα παιδιά την σοκολάτα τους(ρόφημα) με εξίσου εύκολο γλυκό, αλλά πάλι καθόλου αδιάφορο!! Πάρτε τα ψηλά ποτήρια σας,(αν δεν έχετε, βάλτε το γλυκό στα μπολ του παγωτού, είναι εξίσου καλό) και φτιάξτε ένα Μιξ από σοκολάτα λιωμένη, μπισκότα γεμιστά και κρέμα ζαχαροπλαστικής!! Το βράδυ των Χριστουγέννων, απλά έχουμε λίγα μεζεδάκια, και με λίγο κρασί, παίζουμε με τα παιδιά μας ένα υπέροχο επιτραπέζιο!! (Αν δεν είμαστε κάπου καλεσμένοι.)

Για κρέπες ξέρετε όλοι τα υλικά, αλλά όποιος δεν την ξέρει και φοβάται να την φτιάξει, υπάρχουν και έτοιμες κρέπες.

Για τον πουρέ με το χοιρινό, θα χρειαστείτε:(για 4 άτομα)


ΥΛΙΚΆ: 8 μεγάλες πατάτες - 2 κ.σ. βούτυρο - 2 κ.σ. αλεύρι - 1 και μισό φλτζ. τσαγιού γάλα - 1 φλτζ. τσ. γραβιέρα(όποια σας αρέσει) - 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο - 3 χοιρινά ψαρονέφρι(είναι μεγάλο το ψαρονέφρι και ίσως δεν καταφέρουν να το φάνε τα παιδιά, αλλά αν νομίζετε ότι θα το φάνε, να πάρετε 4) - 1 φλτζ.τσ. χυμό μήλου - μια χούφτα δαμάσκηνα - 1 μήλο τριμμένο - λίγο λάδι - αλάτι και πιπέρι - 1 κ.σ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο νερό.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Καθαρίστε και κόψτε σε κύβους τις πατάτες. Βάλτε να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Ταυτόχρονα, κόψτε τα ψαρονέφρι σε κομμάτια και βάλτε τα στην κατσαρόλα με λάδι να κοκκινίσουν. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε όλα υπόλοιπα υλικά μας, και αφήνουμε να βράσουν για σε χαμηλά φωτιά για 40 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με το ιδικό εργαλείο σε πουρέ. σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα και ρίχνουμε και την γραβιέρα. Όλα μαζί αυτά τα ρίχνουμε στον πουρέ, μαζί με το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι, γιατί μπορεί το τυρί μας να είναι αλμυρό! Μόλις έχει βράσει και το κρέας μας, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ για να δέσει η σάλτσα.

Ψιλοκόβουμε το λάχανο για την σαλάτα, και ρίχνουμε μισό ψιλοκομμένο μήλο και ψιλοκομμένα καρύδια. Αλατίζουμε, βάζουμε λάδι, και αν μας αρέσει και λίγη μαγιονέζα.(δεν είναι απαραίτητο). Καλή σας όρεξη!!


Γλυκό: ΥΛΙΚΆ: 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα - 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (απλά του προσθέτεις κρύο γάλα) - 1 σοκολάτα κουβερτούρα 200γρ. - 1 κρέμα γάλακτος 200γρ.


ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ ψιλά κομματάκια(δεν τα τρίβουμε στο μπλέντερ, γιατί έχουν γέμιση και θα μαλακώσουν) - ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος(μόλις να πάρει βράσει) και την ρίχνουμε στην κομματιασμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει ένα σώμα! Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής

Ρίχνουμε λίγη σοκολάτα στα ποτήρια, μετά ρίχνουμε λίγα μπισκότα, μετά λίγη κρέμα, πάλι λίγα μπισκότα, και πάλι λίγη σοκολάτα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και σαντιγί από πάνω ή ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.


Νομίζω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δύσκολο, και όλοι θα το απολαύσετε!! (Αν έχετε απορίες, απλά ρωτήστε με.)

0 θεικα σφαλματα: